Nivelten jäykkyys: 12 vinkkiä kuinka helpottaa nivelten jäykkyyttä aamuisin

Heikoilla lihaksilla ja nivelillä on taipumus jännittyä, kun nukut. Tuloksena on, että heräät niin kutsuttuun aamujäykkyyteen. Mutta on olemassa useita asioita, joita voit tehdä välttääksesi tätä epämiellyttävää jäykkyyttä.

Jäykkä tunne johtuu siitä, että nivelten rusto kuivuu ja kovettuu. Nivelrusto toimii nivelten iskunvaimentimena. Se voi johtaa sekä turvotukseen että arkuuteen.

Monet ihmiset kokevat jäykkyyttä selässä, polvissa tai muualla jaloissa, kun he heräävät aamulla.

Se ei välttämättä liity ikääntymiseen, vaan myös nivelten kulumiseen. Voit esimerkiksi kokea nivelten jäykkyyttä aamulla, jos sinulla on ylimääräisiä kiloja, koska ne aiheuttavat lisärasitusta.

Tuloksena on usein heikommat lihakset ja jäykät nivelet. Ja se kestää niin kauan, kunnes alat liikutella kehoasi ja lämmität nivelet ja lihakset uudelleen.

Ensimmäiset minuutit ovat pahimpia 

Aamujäykkyys helpottaa yleensä 10-15 minuutin kuluessa. Jos sinulla on kuitenkin vakavia reumaattisia sairauksia, jäykkyys voi kestää yli tunnin. Jos koet näin, keskustele lääkärisi kanssa.

Terveydentilastasi riippuen on olemassa useita asioita, joita voit tehdä lihasvoiman ja joustavuuden lisäämiseksi kehossa. Esimerkiksi terveen painon ylläpitäminen auttaa jäykkyyteen.

Mutta on myös useita muita asioita, joita voit tehdä nivelillesi. Tähän alle olemme keränneet 12 erilaista vinkkiä, jotka voivat pehmentää niveliäsi.

12 vinkkiä aamujäykkyyden voittamiseksi 

 1. Varmista, että saat tarpeeksi hyvää ja syvää unta kehon palautumiseen ja korjaamiseen. Varmista myös hyvä tyyny ja patja, joka on sovitettu vartalotyyppiisi. Tämä on välttämätöntä nukkuma-asennossa, nivelten tukemisen ja lievittämisen kannalta ja sen estämiseksi, että heräät jäykkänä.
 1. Myös makuuhuoneen lämpötila on ratkaiseva. Jos sinulla on se liian kylmä, se vaikuttaa herkkiin niveliin, jotka yleensä jäykistyvät kylmänä.
 1. Ota aikaa kevyille venyttelyharjoituksille heti, kun heräät. Ennen kuin nouset sängystä, varmista, että venytät kaikkia niveliä, mukaan lukien sormet ja varpaat. Tämä voi vähentää myöhemmin kokemaasi arkuutta.
En god strekk om morgenen vil myke opp leddene dine
 1. Noudata ruokavaliota, jolla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Syö runsaasti öljyistä kalaa, marjoja, pähkinöitä ja vähemmän leipää ja sokeria. Se voi olla hyödyllistä, jos kamppailet nivelten turvotuksen ja arkuuden kanssa.
 2. Aloita päiväsi lämpimällä ja miellyttävällä suihkulla. 10 minuutin suihku lämmittää ja pehmentää nivelten liitoksia. Lämmön ja höyryn yhdistelmällä voi olla vaikutusta niveliin ennen päivän askareita.
 1. Jos sinulla on kuivauskaappi tai -rumpu, voit lämmittää vaatteesi nopeasti ennen niiden päälle laittamista.
 1. Voit myös yrittää nukkua lämpöpeiton alla. Se pitää sinut lämpimänä koko yön, ja se voi vähentää kehosi jäykkyyttä.
 1. Verenkierron parantamiseksi voit myös lämmittää pyyhettä mikroaaltouunissa 20 sekuntia ja kietoa sen jäykkien nivelten ympärille.
 1. Voit myös kokeilla aloittaa päiväsi nopealla kävelyllä. Se herättää verenkierron kehossa ja pehmentää niveliä. Voit myös kokeilla harjoituksia, kuten tai chi:ta tai joogaa.
En kort morgentur kan være bra for leddene
 • 10. On myös tärkeää, että pääset eroon stressistä, koska stressi voi edistää lihasjännitystä. Mitä kauemmin stressi jatkuu, sitä pahempia oireet todennäköisesti ovat. Puhu ihmisille, joita sinulla on ympärilläsi ja vietä sosiaalista elämää. Jooga voi myös olla mukava rentoutustekniikka stressiä vastaan.
 1. Voit myös kokeilla hyvää kylmägeeliä, jonka pitäisi viilentää ja lievittää nivelkipuja.
 2. On myös useita erilaisia ​​ravintolisiä, jotka voivat olla hyviä nivelillesi. Tutki kuitenkin huolellisesti ravintolisien eri ainesosien määrät. Esimerkiksi boswellia serrataa tai mangaania sisältävät lisäravinteet voivat olla hyödyllisiä, jos koet aamuisin, että nivelesi tuntuvat epämiellyttäviltä.

Tutkimukset osoittavat muun muassa, että 50–1000 mg boswellia serrataa auttaa pitämään nivelet pehmeinä ja mukavina.

Mangaanilla on myös ominaisuus, että se auttaa ylläpitämään vahvoja luita, kun annoksena on 0,3 mg tai enemmän.

Flex5X nivelille

Yksi ravintolisä, joka sisältää sekä boswellia serrataa, mangaania ja kurkumaa on Flex5X. Lisäksi Flex5X sisältää kollageenia, sinkkiä ja K2-, D- ja C-vitamiineja.

K2: n tärkein tehtävä on kuljettaa kalsiumia verisuonista luustoon, mikä auttaa ylläpitämään normaalia ja vahvaa luustoa. D3-vitamiini auttaa ylläpitämään normaalia luustoa sekä lihasten normaalia toimintaa.
C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä vaikuttaa luiden ja ruston normaaliin toimintaan. Flex5x on kehitetty tieteellisesti tiukkojen laatuvaatimusten mukaisesti, ja se on valmistettu EU:n hyvän tuotantokäytännön (GMP) mukaisesti .

Voit nyt kokeilla Flex5X:ää 2 kuukautta tarjoushinnalla.

Kokeile FLEX5X 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25 €

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.