Miksi liikunta on tärkeää?

Harvalla asialla on niin välitön hyvä vaikutus terveyteen kuin liikunnalla. Ja näistä eduista nauttiminen ei vaadi montaa minuuttia säännöllistä liikuntaa.

Lisää vireyttä. Vähemmän stressiä. Enemmän lihasvoimaa. Parempi mieliala. Parempi fyysinen ja henkinen terveys.

Fyysinen aktiivisuus antaa sinulle useita terveyshyötyjä, ja tästä artikkelista voit lukea 5 hyvää syytä aloittaa liikunnan harrastaminen, jos et ole jo fyysisesti aktiivinen.

Toivottavasti tämä lista motivoi sinua, vaikka lihas- ja nivelongelmat häiritsisivät sinua:

Harjoittelu voi tehdä nivelistäsi melko helposti paremmat.

1. Liikunta parantaa mielialaa

Liikunta ei vain anna sinulle enemmän energiaa, vaan se voi myös nostaa mielialaasi. Tutkimukset osoittavat, että liikunta voi torjua masennusta, mikä johtuu osittain serotoniinin ja noradrenaliinin lisääntyneistä määristä.

Kun käytät kehoa aktiivisesti, myös kehon endorfiinit lisääntyvät. Endorfiinit ovat rakenteeltaan peptidejä, jotka toimivat hieman kuin luonnollinen morfiini.

Jos kamppailet lihasten ja nivelten kanssa, jotka eivät ole täydessä iskussa, liikunta voi vähentää vaivoja.

Itse asiassa ei ole väliä, kuinka intensiivinen harjoitus on, jotta se vaikuttaa mielialaasi – saat vaikutuksen riippumatta harjoituksen voimakkuudesta.

Esimerkiksi 19 tutkimuksen katsaus osoittaa, että ne, jotka lopettivat treenaamisen, kokivat mielialan laskevan vain muutaman viikon tauon jälkeen.

Ja jos sinulla on taipumus ”tuntea se kihdissä”, sinun pitäisi tietää, että treenaamisella on hyvä vaikutus sekä lihaksille että nivelille.

2. Hyväksi lihaksille ja nivelille

Liikunta on tärkeää sekä lihaksille että luille. Kun treenaat voimaa, autat kehoasi vapauttamaan hormoneja, jotka saavat lihakset imemään aminohappoja. Aminohappojen avulla lihakset voivat kasvaa ja ne vähentävät lihasten hävittämisen riskiä.

Hyvä lihaksisto on myös hyväksi kehon nivelten vakauttamiseen.

Ei ole harvinaista, että menetämme sekä lihasmassaa että nivelten liikkuvuutta vanhetessamme. Tämä tekee meistä alttiimpia loukkaantumisille. Säännöllisellä fyysisellä aktiivisuudella vähennät lihasten menetystä ja ylläpidät lihaksia.

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että korkean intensiteetin harjoittelu (kuten juoksu) voi auttaa vahvistamaan niveliä ja lihaksia enemmän kuin uinti ja pyöräily.

Jos tavoitteenasi on päästä eroon muutamasta ylimääräisestä kilosta, liikunnalla voi olla myös suotuisa vaikutus siihen, että voit laihtua.

3. Liikunta ja laihdutus

Tutkimukset ovat osoittaneet, että painonnousun, ylipainon ja toimettomuuden välillä on yhteys.

Liikunnan ja energiankulutuksen välisen suhteen ymmärtämiseksi on tärkeää käsittää, miten aineenvaihduntamme toimii. Hidas aineenvaihdunta saa kehon työskentelemään pienemmällä ”vaihteella” kuin jos sinulla on nopea aineenvaihdunta.

Se, mitä tapahtuu, kun laihdut, on se, että vähentynyt kalorien saanti vaikuttaa aineenvaihduntaasi hidastaen sitä. Tämä puolestaan ​​voi viivästyttää painonpudotusta.

Mutta treenaaminen lisää aineenvaihduntaa. Näin voit polttaa enemmän kaloreita ja helpottaa painonpudotusta.

Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että aerobisen harjoittelun yhdistäminen voimaharjoitteluun edistää painonpudotusta ja lisää lihasmassaa. Tämä on välttämätöntä painonhallinnan kannalta ajan mittaan!

Tutkimusten mukaan sillä ei ole väliä kuinka kovaa treenaat. Lyhyt kävelylenkki koiran kanssa voi piristää mielialaa nopeasti.

4. Liikunta tarjoaa lisää vireyttä ja energiaa

Kun aloitat säännöllisen liikunnan, huomaat positiivisia vaikutuksia, kuten enemmän vireyttä ja energiaa.

Yli 6 viikkoa kestäneessä tutkimuksessa havaittiin, että liikunta vähentää väsymyksen tunnetta.

Erityisesti aerobisella liikunnalla, kuten pyöräily, juoksu ja uinti, on tämä vaikutus kehoon. Ne ovat kaikki liikuntamuotoja, jotka saavat hengityksen liikkeelle ja sykkeen nousemaan.

Eikä vähiten, liikunnalla on erinomainen vaikutus sydämeemme ja keuhkoihimme. Aerobinen liikunta vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmää ja edistää keuhkojen terveyttä, mikä itsessään on hyvä energiatasollesi.

Kun olet fyysisesti aktiivisempi, sydämen on pumpattava enemmän verta ja kuljetettava happea aktiivisiin lihasryhmiin.

Ajan myötä aerobinen liikunta auttaa lisäämään keuhkojen kapasiteettia, ja tarvitset vähemmän energiaa samojen toimintojen suorittamiseen. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi tulet vähemmän hengästyneeksi kovien harjoitusten aikana, kun pääset kuntoon.

5. Paremmat aivot ja muisti

Myös aivot pitävät liikunnasta! Tämä johtuu siitä, että kohonnut syke fyysisen toiminnan aikana lisää veren ja hapen virtausta aivoihin.

Lisäksi liikunta voi stimuloida sellaisten hormonien tuotantoa, jotka lisäävät hermosolujen kasvua aivoissa.

Ei vähäisimpänä, hippokampus kasvaa kooltaan säännöllisellä fyysisellä aktiivisuudella, mikä voi tarjota paremman kognitiivisen toimintakyvyn ikäihmisille.

Pidä kehosi liikkeessä Flex5x:n kanssa

Flex5x on pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltu ravintolisä, joka sisältää K2-vitamiinia, C-vitamiinia ja D-vitamiinia, jotka ovat hyväksi lihaksille, nivelille ja luustolle. K2-vitamiini auttaa ylläpitämään normaalia luustoa. D-vitamiini auttaa myös ylläpitämään normaalia luustoa ja lihasten toimintaa. C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä on tärkeää luuston ja ruston normaalille toiminnalle. Boswellia serrata voi edistää nivelten pysymistä miellyttävinä. Mangaani voi auttaa ylläpitämään vahvoja luita.

Flex5x on tieteellisesti kehitetty tiukkojen laatuvaatimusten mukaisesti ja valmistettu EU:n hyvien tuotantotapojen (GMP) ohjeiden mukaisesti.

Kokeile FLEX5X 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25 €

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.