Tutkimukset

Flex5x on luonnollinen ravintolisä lihaksille ja nivelille, joka sisältää muun muassa Boswellia serrataa ja kurkumaa. Useat tutkimukset osoittavat, että Boswellia serrata-uute on turvallinen ja todellinen vaihtoehto niille, jotka kamppailevat kipeiden ja jäykkien nivelten kanssa.

Historiallisesti kurkumaa on käytetty kaikkeen ruoasta lääketieteeseen, ja lukemattomat tutkimukset ovat osoittaneet tämän mausteen positiiviset vaikutukset. Noin 2 prosenttia kurkumasta koostuu vaikuttavasta aineesta kurkumiinista. Juuri tämän ainesosan on osoitettu edistävän terveyttä.

Boswellia serrata, joka tunnetaan myös nimellä intialainen suitsuke, on Boswellia serrata -puusta uutettu yrttiuute. Sitä on käytetty ayurveda-lääketieteessä monien vuosien ajan joustavien ja miellyttävien nivelten edistämiseen.

Tutkimus vahvistaa Boswellian tehon

Tutkimukset osoittavat, että Boswellia serrata-uute voi auttaa pitämään nivelet pehmeinä ja terveinä. Boswellia serratalla on lisäksi anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Boswelliasta peräisin olevan uutteen vähimmäismäärä vaikutuksen saavuttamiseksi tutkimuksessa oli 100–250 mg. Yhdessä tutkimuksessa havaittiin, että Boswellia serratan ja kurkumiinin yhdistelmä osoittautui erityisen tehokkaaksi.

Tutkimus: Boswellian ja Boswellia-uutteen tehokkuus nivelrikkopotilaille: systemaattinen katsaus ja meta-analyysi

Tutkimus: Antioksidanttisten ravintolisien hyödyt polven nivelrikossa: perusteet ja todellisuus

Mangaani on yksi 13 välttämättömästä mineraalista, jotka ovat tärkeitä terveille ja vahvoille luille. Mangaani yhdessä kalsiumin, sinkin ja kuparin kanssa ovat tärkeitä nivelruston ja luukudoksen rakentamisessa.