Miksi molybdeeni on niin tärkeä keholle?

Molybdeeni on mineraali- ja hivenaine, jota esiintyy suurina pitoisuuksina palkokasveissa, jyvissä ja suolistossa, mikä muun muassa estää toksiinien kertymisen elimistöön.

Molybdeeni on luokiteltu alkuaineeksi (Mo, atominumero 42) ja on välttämätön mineraali ihmisille, eläimille ja kasveille. Se toimii erityisesti elintärkeänä entsyymien lähteenä ja auttaa muuttamaan rasvoja ja hiilihydraatteja kehossa.

Molybdeeni edistää:

  • rikkiaminohappojen optimaalista aineenvaihduntaa
  • solujen normaalia toimintaa
  • normaalia kasvua
  • aineenvaihdunnassa tarvittavien entsyymien toimintaa

Ja vaikka et ole koskaan kuullut molybdeenista, tällä alkuaineella on tärkeä rooli sinulle: Ilman molybdeeniä kehossamme esiintyy vaarallisia sulfiitteja ja toksiineja.

Tärkeää saada ruokavaliosta

Molybdeeni, kuten rauta ja magnesium, on mineraali, jota voimme saada vain ruokavaliostamme. Molybdeenia löydetään maaperästä, josta se siirtyy tietyille kasveille ja eläimille, jotka on hyödyllistä pitää osana ruokavaliota:

Molybdeenin yleisimmät kasvilähteet ovat pavut, linssit ja jyvät. Eläinkunnassa tämä mineraali löytyy erityisesti maksasta ja munuaisista.

Mutta mitä molybdeeni tekee?

Molybdeeni imeytyy verenkiertoon mahasta ja suolistosta ja siirtyy maksaan, munuaisiin ja muihin elimiin, joissa se aktivoi välttämättömiä entsyymejä, jotka omalla tavallaan edistävät kehomme tärkeimpiä kemiallisia reaktioita. Muun muassa:

Sulfiittioksidiaasi: Muuntaa sulfiitin sulfaatiksi. Estää sulfiittien vaarallisen kertymisen elimistöön.

Aldehydioksidaasi: Auttaa maksaa hajottamaan alkoholia ja tiettyjä lääkkeitä.

Kuinka paljon tarvitset?

Sekä liian pieni että liian suuri määrä molybdeenia voi olla haitallista, ja tämän hivenaineen mittaaminen kehossa voi olla vaikeaa, koska veren ja virtsan tasot eivät välttämättä kuvasta oikeaa määrää.

EFSA: n (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) mukaan suositeltu päivittäinen annos vuonna 2013 oli kuitenkin 65 mikrogrammaa (µg) aikuisille.

Flex5X on hyvä lähde

Flex5X sisältää molybdeenin lisäksi myös boswellia serrataa, kollageenia, kurkumaa, K2-, D3- ja C-vitamiineja. K2 auttaa ylläpitämään normaalia luustoa, D-vitamiini auttaa ylläpitämään normaalia lihasten ja luuston toimintaa ja C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä on tärkeää ruston normaalille toiminnalle.

Kokeile Flex5X: ää jo tänään ylläpitääksesi lihasten, nivelten ja luuston normaalia toimintaa.

Kokeile FLEX5X 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25 €

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.