Miksi sinun pitäisi syödä kurkumiinia, jos harrastat liikuntaa?

Juoksijan elämää värittää usein ihana euforinen tunne, jonka saat harjoituksen jälkeen. Mutta harmaita pilviä saapuu yleensä taivaalle lihasarkuutena, joka ilmenee jälkeenpäin. Mutta nyt tutkimukset osoittavat, että kurkumasta löydetty aine kurkumiini voi tehdä ihmeitä tälle vaivalle.

Mutta ensin vähän lihasarkuudesta. Mistä siinä on kyse?

Kivulias tunne tulee yleensä sen jälkeen, kun olet suorittanut korkean intensiteetin harjoittelun, ja englanniksi lihasten arkuus tunnetaan nimellä DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness). DOMS ilmenee yleensä 24-72 tunnin kuluttua rasituksesta.

Ja juuri tämäntyyppiseen lihasarkuuteen ovat tutkijat löytäneet sopivan parannuskeinon tutkimuksessa, joka julkaistiin European Journal of Applied Physiology -lehdessä.

Tämä on iloinen uutinen meille kaikille, jotka saatamme jopa hieman varoa ylimääräistä rasitusta, ja vain yksinkertaisesti välttääksemme seuraavan päivän kivut ja jäykkyyden.

Kurkumiinin vaikutukset

Tässä kohtaa kurkumiini astuu mukaan kuvioon. Kurkumiini on kurkumasta saatu uute, jonka voimme parhaiten tuntea mausteina esim. tikka masalan kaltaisissa ruokalajeissa. Mutta tämä voimakas ainesosa ei tule itse mausteesta, vaan kurkuman juuresta ja sillä on ominaisuuksia, jotka ovat kaukana itse mausteesta.

Kurkumiinia on vuosisatojen ajan käytetty lääketieteellisesti Intiassa, koska se toimii antioksidanttina ja sillä on myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia.

Ja kuten huomaamme, se voi torjua kipeitä ja jäykkiä lihaksia harjoituksen jälkeen.

Meta-analyysi osoittaa selkeän vaikutuksen

Tuore meta-analyysi vuodelta 2021 on tarkastellut yhdeksää tutkimusta, joissa tarkastellaan tarkemmin kurkumiinin ja lihasjäykkyyden vaikutuksia.
Seitsemässä tutkimuksessa (joihin osallistui 220 osallistujaa) tutkittiin kurkumiinin vaikutusta kreatiinikinaasityyppiseen markkeriin lihasvaurioiden mittaamiseksi.

Kreatiinikinaasi nousee pääsääntöisesti huomattavasti intensiivisen harjoittelun jälkeen.

Kuudessa tutkimuksessa (159 osallistujaa) tarkasteltiin kurkumiinin vaikutusta DOMS: ään.

Osallistujat olivat 19–36-vuotiaita, ja suurin osa heistä oli miehiä. Tutkijat tutkivat kahta ryhmää: yksi ryhmä treenasi, toinen ei treenannut lainkaan.

Meta-analyysissä todettiin, että kurkumiinilisällä on positiivinen vaikutus DOMS: n aiheuttamiin liikuntaan liittyviin lihasvaurioihin.

Nähtiin myös, että kurkumiini auttaa vähentämään kreatiinikinaasin määrää veressä.

Suoriutuivat paremmin vähemmillä lihasvaurioilla

Yhdessä tutkimuksessa osallistujat nauttivat 150 -1500 mg kurkumiinia päivittäin jaettuna 2-3 annokseen ennen liikuntaa ja sen jälkeen. Toisessa tutkimuksessa osallistujat söivät 2,5 g kurkumiinia kahdesti päivässä 2- 3 päivän ajan, kun taas toinen testiryhmä sai lumelääkettä.

Toisin sanoen kurkumiinin positiivisista vaikutuksista on paljon tutkimusta riippumatta siitä, missä aktiivisuustasossa olet.

Flex5x sisältää 40 mg kurkumaa yhdistettynä boswellia serrataan, kollageeniin, K2-, D3- ja C-vitamiiniin.
K2 auttaa ylläpitämään normaalia luustoa, D-vitamiini auttaa ylläpitämään lihasten normaalia toimintaa ja C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä on tärkeää normaalille luuston toiminnalle.

Kokeile FLEX5X 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25 €

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.