Tärkeää tietää kollageeniravintolisistä nivelille

Haluatko tietää, minkä tyyppinen kollageeni sinun tulisi valita? Kannattaako kollageenilisää ottaa ennen vai jälkeen syömisen? Tässä artikkelissa kerromme kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää valitessasi kollageenia nivelille.

Nykyään kollageenia myydään sekä jauheena että kapselimuodossa, ja yleisin kollageenin lähde on joko nauta tai kala (merellinen lähde). Ei ihme, että sinun voi olla vaikea pysyä kartalla kaikista näistä vaihtoehdoista.  

Tässä artikkelissa tarkastelemme lähemmin, mitä kollageeni on ja miten sinun pitäisi mieluiten ottaa kollageenilisää optimoidaksesi parhaan imeytymisen.

Mitä kollageeni on?

Kollageeni on proteiini, jota meillä on eniten kehossa. Yhteensä sen osuus proteiinin kokonaismäärästä on noin 25 prosenttia. Löydät kollageenia luista, rustosta, ihosta ja jänteistä.

Voit vapaasti pitää kollageenia eräänlaisena rakennustelineenä tai liimana, joka pitää kehomme koossa.

Ongelmana kuitenkin on, että kollageenin tuotanto vähenee vanhetessamme. Ja koska tarvitsemme kollageenia terveiden nivelten ja elastisen ihon ylläpitämiseksi, monet päättävät syödä kollageenia ravintolisänä.

Kollageenin käyttö nivelille

Kollageenia on useita tyyppejä, ja kaikki koostuvat erilaisista peptideistä tai aminohapoista, jotka on uutettu naudoista tai merellisistä lähteistä.

Ravintolisää valittaessa on olemassa kaksi erilaista kollageenin muotoa, joko denaturoimattoman kollageenin tai hydrolysoidun kollageenin muodossa.

Siinä missä denaturoimaton kollageenityyppi 2 on kollageenia puhtaassa biologisessa muodossaan, hydrolysoitu kollageeni hajotetaan pienemmiksi peptidimolekyyleiksi.

Denaturoimaton kollageeni on tyyppi, jota käytämme Flex5x:ssä. Se, että päätimme käyttää denaturoimatonta kollageenia, tarkoittaa, että saat kollageenia muodossa, jossa raaka-ainetta ei käsitellä kemiallisesti.

Lue myös: Mitä sinun on tiedettävä ennen kollageenin valintaa

Se on tyypin kaksi kollageeni, jota löydät kaikesta nivelrustosta ja jonka avulla voimme liikkua helposti ja vapaasti. Tämä kollageenin muoto koostuu kolmesta pitkästä aminohappoketjusta, jotka kuituverkko sitoo yhteen.

Tyypin 2 kollageeni takaa ruston elastisuuden ja tukee niveliämme. Siksi on niin tärkeää pitää keho pehmeänä ja notkeana!

Mihin aikaan päivästä sinun pitäisi ottaa kollageenia?

Jotkut väittävät, että on parasta ottaa kollageeni heti aamulla tyhjään vatsaan imeytymisen optimoimiseksi.

Syynä on se, että tarvitset vatsahappoa proteiinien sulattamiseen, ja jos otat kollageenia tyhjään vatsaan, on kehosi myös helpompaa hajottaa kollageenia.

Toiset ajattelevat, että on parasta ottaa kollageenilisä vasta illalla, jotta keholla on runsaasti aikaa imeyttää kollageenia, kun nukut.

Mutta on kuitenkin parasta ottaa tämän tyypin kollageeni tyhjään vatsaan ennen aamiaista.

Kollageeni + C-vitamiini

Riippumatta kellonajasta, jolloin otat kollageenia, on tärkeää, että yhdistät sen C-vitamiinin kanssa optimoidaksesi imeytymisen:

  • C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä vaikuttaa ruston normaaliin toimintaan
  • C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä vaikuttaa luiden normaaliin toimintaan

Esimerkiksi Flex5x sisältää sekä tyypin II kollageenia että C-vitamiinia parhaan imeytymisen saamiseksi.

Ilman C-vitamiinia kehossa ei ole kollageenin tuotantoa.

Flex5X on tyypin 2 kollageenin lähde

Flex5X sisältää 40 mg denaturoimatonta tyypin II kollageenia, boswellia serrataa ja kurkumaa. Lisäksi K2-, D3- ja C-vitamiinit auttavat ylläpitämään normaalia luustoa, D-vitamiini varmistaa lihasten normaalin toiminnan ja C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista, mikä vaikuttaa rustojen normaaliin toimintaan.

Kokeile FLEX5X 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25 €

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.